donderdag 17 mei 2018

Genieten

"En, bevalt het thuis zijn met de kinderen je nog?" wordt me wederom gevraagd. Ik knik en glimlach, want het voelt als een besluit waar ik nog altijd dankbaar voor ben dat het kan. Dat mijn partner het mij en de kinderen gunt. Dat, we het maar even redden zo.

Ik blog hier en bij melissaschrijft. Deze week heeft Nicole van hetmoederfront.com een interview met mij gepubliceerd. Lees hier het artikel. 

Deze week heb ik extra inkomsten gegenereerd via marktplaats. Ik verkocht een luieremmer voor 9 euro, wat lp platen voor 20 euro en een mevrouw heeft 10 euro geboden op een speelkleed. Toch mooi 39 euro erbij.

Wij hebben een investering gedaan, die best spannend was, maar waar we hopelijk de komende jaren veel profijt van zullen hebben. De tuin wordt dit weekend aangepakt en het voorwerk deed mijn man zelf (om extra kosten te besparen). We laten het leggen door echte vaklui zodat het ook strak erin ligt. Kunstgras en opnieuw betegeld. Heerlijk, ik kan niet wachten. Nu de kleine man steeds meer gaat staan zal het niet lang meer duren voordat hij misschien gaat lopen én dan is het in de zomer toch wél heel fijn om de deur naar buiten open te zetten. Samen met zijn zus heeft hij dan nog meer speelterrein.Ik wilde deze week wat extra speelgoed maken voor mijn dochter. En lekker met haar knutselen. Ik besloot een kleurenspel voor haar te maken. Hoe maakte ik het? Lees dat hier
Er zullen er nog meer volgen de komende weken. Het is dubbel genieten als je iets zelf hebt gemaakt. 

Ik heb nog genoeg klusjes liggen die ik wil doen, maar éérlijk, het huishouden kost me stiekem ook best veel tijd. Ik krijg er steeds meer routine in, maar het achter je kont op opruimen blijft voor mij een uitdaging. Soms wil ik teveel, tegelijk!

De Nacht van de vluchteling komt steeds dichterbij en binnenkort loop ik weer wat oefenroutes. Ik zal de mooie plekjes vastleggen en hier delen. 

Het fietsen is met dit mooie weer ook echt een plezier. De fietskar is echt een uitkomst. Ik ben nu na 2 maanden helemaal gewend eraan. Mijn zoon slaapt er vaak in en dochterlief raakt niet uitgepraat over alle dieren die ze onderweg ziet. Met een beker drinken, een boekje en soms een knuffel word ik zelf jaloers. 

Ik ben dankbaar. 

Wel ben ik ook weer op zoek naar werk gegaan deze maand, voor de toekomst. Rond januari wil ik misschien weer aan de slag en ik ben me aan het oriënteren of ik dan terugkeer naar het onderwijs of dat ik iets alternatiefs zoek voor de jaren dat de kinderen mij meer nodig hebben. Het werken in het onderwijs is iets waar je ook na schooltijd veel mee bezig bent. En twee a drie dagen werk, past vaak niet in die dagen. Ook op de niet-werk dagen moet je terugkeren naar school voor vergaderingen of zogeheten "terugkomdagen". Ik zoek het liefste nu iets waar ik mijn talenten wel in kwijt kan, maar waar ik niet met de werkdruk voel omdat het werk niet past in de tijd die ervoor staat.
 Bestaat dat? We zullen zien. Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Welkom!

Mijn doelen voor dit jaar