maandag 26 maart 2018

Vrijwilligerswerk

Vanochtend bracht ik zoonlief even naar de oppas en fietste ik met mijn dochter naar haar behandelgroep. Daarna ging ik door naar mijn oude werkgever. Een basisschool waar ik nog ICT taken voor ben blijven doen nadat ik mijn ontslag had ingediend. Waarom doe ik dat eigenlijk nog?
Nou..naast het feit dat ik ontzettend geniet van mijn leven als thuisblijfmoeder vond ik het ook belangrijk om datgene wat ik op de werkvloer deed goed over te dragen. Naast het lesgeven, zorgde ik er ook voor dat leraren konden werken met de tablets, de computers, de digiborden en alle software. Daarnaast moest de website ook nog worden bijgehouden en leraren, ondersteuners of anderen die gebruik maakte van ons netwerk en software moesten natuurlijk wel hun eigen inlogcodes ontvangen elke keer. Kortom in de jaren dat ik dit heb opgezet waren er niet veel mensen in ons team die deze taak naast het lesgeven erbij konden doen. Ze konden het wel, maar vaak hebben mensen al teveel taken waardoor ze niet meer erbij kunnen nemen. En het enorme lerarentekort helpt dan ook niet echt mee. Dus heb ik aangeboden het te blijven doen tot de taken langzaam aan wel worden overgenomen. Dat werkt voor ons allemaal goed. En het is erg leuk werk om te doen, vind ik.
Daarnaast heb ik er nog een taak bijgepakt. Ook voor de kerk help ik nu mee met het bijhouden van de website.
Ik denk dat vrijwilligerswerk goed is. En als je het kunt doen, zou ik het altijd doen. Waarom? Je doet iets wat je leuk vindt. Je helpt er anderen mee en zonder vrijwilligerswerk kunnen veel zaken niet gedaan worden. 
Ik denk dan ook aan verzorgingstehuizen waar er vrijwilligers komen om met de mensen even naar buiten te gaan, omdat de verzorgers die tijd niet meer krijgen. Of mensen die nu in asielzoeker centra allerlei leuke projecten starten.
Toen we nog geen kinderen hadden deden we ook mee met NL DOET.
Voor nu, is dit genoeg voor mij naast het leven als thuisblijfmoeder. Maar wie weet waar ik in de toekomst aan kan bijdragen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Welkom!

Mijn doelen voor dit jaar