donderdag 22 maart 2018

Natuurlijk..de wasmachine is aan vervanging toe

Het komt nooit uit. Eigenlijk wil je nooit dat bericht horen: "Mevrouw, ik kan niets voor u betekenen". Zo was het ook voor ons, gisteren toen ik een monteur langs liet komen voor de wasmachine. We hoorde een gek getik bij de vorige wasbeurt.Wat zou het toch zijn? Wat we zelf konden doen, controleerden we. Maar het filter controleer ik maandelijks en daar zat wederom niets in. 
 Zouden we het zelf maar open maken?
Eerst allerlei youtube filmpjes bekeken en toen besloten dat dit echt niet iets is waar wij goed in thuis zijn. Dus, dan maar die monteur.

Enfin, hij rekende af, zo'n 79 euro! Best veel voor iets wat niet gemaakt kon worden. Slik- dat is dan wel een flink bedrag.

's Avonds meteen een nieuwe uitgekozen. De monteur gaf als tip, dat onze Samsung niet echt een goed merk is. En -nou moet ik toegeven- dat lees ik ook op fora, dat Samsung blijkbaar niet zo goed is, onder de wasmachines.

Maar..wanneer hebben we deze eigenlijk gekocht? We waren aan het denken. Ik dacht 5 jaar geleden, maar mijn man wist het echt niet meer.

De merken die blijkbaar wel beter zijn, volgens de monteur waren: Siemens, Bosch en  Zanussi.

En.... we hebben morgen een nieuwe Zanussi.
We hebben gekeken bij de consumentenbond en qua prijs en beoordeling paste deze het beste bij ons. De apparaten die als beste waren getest, konden katoen slecht spoelen. Heel bijzonder..... want, met kinderen...was je nogal wat katoen!

En nu maar hopen dat we de komende jaren weer even zoet zijn.
We zijn 400 euro lichter (dat was in verhouding met andere goede wasmachines toch nog behoorlijk goedkoop) en deze nieuwe wasmachine heeft een grotere trommel.
Wel 9 kg. Nou hebben we altijd veel was, dus daar komen we wel aan.

Hopelijk hebben we hier de komende jaren geen omkijken naar.
Je kunt beter investeren in apparaten die lang meegaan. Want de vervuiling van onze planneet komt ook doordat we zo vaak onze apparaten vervangen.
En kijk ook naar het energielabel.
Voor meer tips, klik hier om door te worden verwezen naar: duurzaamthuis.nl

En ben je benieuwd welke machine wij hebben gekocht:
kijk dan op
deze link voor de beoordeling van de consumentenbond

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Welkom!

Mijn doelen voor dit jaar