woensdag 7 maart 2018

DIY: tasje maken

Ik was onlangs bij de kringloop en kocht toen twee mooie lappen stof (één oud gordijn en een oud tafellaken).
Het oude tafellaken heb ik verknipt en gebruikt om tassen mee te maken voor een project van de kerk, waarbij we tassen maken voor kinderen in vluchtelingenkampen in het Midden - Oosten.

Ik ben begonnen en ga er uiteraard nog veel meer maken, maar ben al een beetje op dreef. Het patroon is afkomstig van Wereldwerk. Klik hier voor meer informatie.
Wil je ook meedoen? Laat het me weten. Ik kan jouw tasjes inzamelen en meegeven aan onze contactpersoon voor dit project.

Je knipt een lap van 100 x 35 cm (stevig katoen) Geen afbeeldingen van mensen, dieren, vlaggen of oorlogsgerelateerde dingen, geen overwegend wit of zwarte kleur.
Je knipt ook 2 repen stof van 90 x 4

Werkwijze:
1. Maak een klein zoompje rondom de grote lap.
2. Vouw de korte kanten 5 cm naar binnen, voor het maken van een tunnel voor het koord. Stik deze vast op 0,3 cm van de vouw en aan de rand van het omgevouwene.
3. Vouw de tas in tweeën, verkeerde kanten van de stof op elkaar. Stik dan de zijnaden dicht vanaf onderaan tot de rand van de tunnel.

4. Maak van de lange stroken koorden. Maak eerst aan beide korte kanten een klein zoompje.
Vouw dan de buitenkanten van de strook over de lengte naar binnen. Vouw de strook dan nogamaals dubbel, het is nu 1 cm breed en stik de lagen op elkaar.

Rijg het koord door een sleuf, ga aan de andere kant weer terug en knoop het koord vast.
Herhaal dit met het andere koord, maar doe dit in spiegelbeeld met het eerste koord.
Als de tas af is, is de maat 30 x 43 cm

Mijn tasjes, heb ik wat opgeleukt met sierband, kant en textielstiften.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Welkom!

Mijn doelen voor dit jaar