woensdag 14 februari 2018

Weekmenu week 8 en kasboek afgelopen weken

Mijn weekmenu is weer gemaakt voor de komende week. Dit keer heb ik het in één keer gevonden en hoefde ik geen recepten bij elkaar te zoeken. Ik vond namelijk op de website van smulpaapje het perfecte weekmenu voor volgende week.
Niet te duur en met aandacht voor voedselverspilling.  
En een kant en klaar boodschappenlijstje op de website! Ik reblog daarom het weekmenu voor  mijn week 8:
(alleen het weekend was niet ingevuld..)


Tweebonen chili met chorizo
Kip met pesto en tomatensalade
Broccoli stamppot
Pasta met spinazie a la crème
Pitta Pizza's 

en voor het weekend....
maken we dan op wat er in onze kasten ligt. Dus dan moeten we misschien even naar de winkel voor de kleine boodschappen.

Wat mijn kasboek betreft, die is vrij saai de afgelopen periode geweest.
We hebben geen betaalde uitjes gedaan. Ik heb gisteren wel een kringloop vangst gehad voor 3,50 euro

Het ziet er als volgt uit
week 7: 92,06 euro
Week 6: 91,17 euro

Ik blijf onder de 100 euro met alleen boodschappen en voor kleren ruil ik nu spullen. Cadeautjes blijven een uitdaging, want ook nu weer komt er een aan. Ik moet bekennen, dat red ik nog niet altijd. We vierden de verjaardag van mijn man en we hadden een nieuwe tas voor hem gekocht. 30 euro.  Aangezien ik de afgelopen weken rond de 90 euro aan boodschappen had, kon het uit.
Maar nu komt de verjaardag van mijn broer, vrienden, kinderen van vrienden er weer aan.
Hélp! :-) Wordt vervolgd....

Hoe kan ik het nu beter binnen het budget houden?
-Ik denk dat er winst te behalen valt als ik toch op den duur naar de markt ga voor groente en mijn boodschappenbudget toch wat lager zou houden.
Stap voor stap....die verandering.
-Ik moet eigenlijk standaard een bedrag pinnen per week waar ik het mee moet doen, naast de boodschappen. Bijvoorbeeld 80 euro boodschappen, 20 euro pinnen.
-Die cadeautjes moet ik gewoon wekelijks gaan inplannen om te maken... ik moet nog steeds het een en ander maken..en ik doe ook mee met een project voor de kerk, maar daarover later meer...


Tips zijn altijd welkom! 

3 opmerkingen:

 1. Misschien wat meer de aanbiedingen aflopen? Wij redden het ook met 100 euro, maar hebben 4 kids. En idd.. de markt, daar is veel winst te behalen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Weet je.. ik ga dat eens testen in de weken hierna. Kijken of het echt zoveel uitmaakt. De reden dat ik het tot op heden niet doe is dat de tijd met de kinderen me kostbaar is. En al die aanbiedingen afstruinen in het weekend kost me zovéél tijd. Al zie ik dat "Aad Actief" (zie bloglijst hiernaast) het vaak 's avonds doet. Wanneer doe jij de boodschappen?

   Verwijderen
  2. Ook op de markt moet je opletten. De ene kraam is duurder dan de andere. Ik ga zelf naar de markt, AH en Hoogvliet. O ja, en af en toe naar de Aldi omdat we daar een paar dingen altijd gebruiken. Ik doe de boodschappen als ik BEA naar school heb gebracht. En op zaterdag naar de markt natuurlijk!

   Verwijderen

Welkom!

Mijn doelen voor dit jaar