dinsdag 16 januari 2018

Mijn doelen voor dit jaar

                                                  Mijn doelen voor 2018
Onze kleine meid met haar oom.
Die blik is goud waard! 1. Ik wil leven van een vast weekbudget. Dat is 100 euro.
Hier zit in: eten, kleding van de kinderen, uitjes, cadeau's en schoonmaakartikelen. Ik vind dat het helemaal niet nodig is om zoveel aan te schaffen en ik wil met dit budget bewuster omgaan met wat we hebben. Daarnaast kiezen wij er bewust voor dat ik dit jaar thuis blijf en dan wil ik niet dat we op een dag opeens niets meer op de bankrekening hebben staan voor onvoorziene kosten. Ik wil onze buffer het liefste houden zoals het is en er niet aankomen. Dus we moeten het redden met één loon.

2. De auto vaker laten staan en meer gaan fietsen. Niet alleen goed voor het milieu, ook goed voor onze gezondheid.

3. Bewuster omgaan met afval scheiding en vermindering. Ook meer spullen in huis proberen te repareren als ze stuk zijn. En ruilen. Ik kijk vol bewondering naar mensen die maar heel weinig afval produceren.

4. Meer zelf maken. Vooral meer projecten naaien, maar wellicht ook een keer iets in elkaar knutselen of een project in huis aanpakken. Het is prachtig om meer energie te steken in een cadeau of een kledingstuk en je kunt het dan ook zo maken zoals je zelf wilt. Bovendien, als mijn kinderen zien dat ik daar moeite voor doe zullen zij misschien later ook de schoonheid ervan inzien. En wie weet wat zij dan willen maken/repareren/etc.

5. Meer buiten zijn in zijn algemeenheid. Leuke wandelingen maken, de natuur ontdekken en meer in de natuur kunnen benoemen (vogels, planten, etc).


Zó dat zijn er wel even genoeg voor nu. Ik denk dat ik op deze manier al goed op weg ben.
Wat zijn jouw doelen voor dit jaar of... jaren?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Welkom!

Mijn doelen voor dit jaar