maandag 15 januari 2018

DIY: Kussenhoes met opdruk

Ja ... er komt weer een verjaardag aan. Van onze lieve leen oma.
leen oma? Wat is dat? Mijn moeder en mijn schoonouders zijn helaas in de afgelopen jaren overleden. Hierdoor hebben onze kinderen niet het plezier van de tijd samen met hun oma. De vriendin van mijn moeder werd al vrij snel oppas oma toen mijn moeder overleed en kon zo genieten van onze dochter en omgekeerd. Dit is daardoor zo gebleven. Maandelijks logeert onze dochter nu bij Oma Rieky en Opa Frits. 

Omdat we een budget hebben probeer ik zoveel mogelijk zelf te maken. En daarnaast zorgt het zelf maken er voor dat je veel tijd steekt in een cadeau. En dáár houdt Oma Rieky zelf ook heel erg van! Zij naait, haakt, en knutselt wat in elkaar net als manlief die fan is van schoenen maken en fietsen maken. Kortom, deze familie houdt wel van zelf iets maken en geven.

Deze DIY is vrij simpel wederom, maar érg leuk. Met dank aan BYMIEKK.
Zij schrijft veel tutorials en heeft binnenkort zelfs een website waar je lessen kunt volgen om te leren naaien. Ze heeft er al een aantal op haar huidige site staan, waar ik dus gretig gebruik van heb gemaakt.
Klik hier om haar weblog te bekijken

Voor mijn project heb je nodig
Kussenvulling : 1,49 euro bij de zeeman
Katoenen stof: ik gebruikte een oud tafellaken
Je naaimachine, garen, het liefst een kartelschaar, een lineaal, strijkijzer, spelden, stoffenschaar

Alle stofdelen zijn geknipt, afgewerkt en nu alleen nog aan elkaar naaien. Voor de uitleg kun je kijken op de weblog van bymiekk. De achterkant en voorkantEn nu was ik de stof en strijk ik het nog een keer en ga ik mijn foto uitprinten en er héél binnenkort op strijken. Hiervoor gebruik ik t-shirt transfer paper van de hema.  (7 euro voor 6 stuks)Ik maak twee kussens als cadeautje en had het bovenstaande nog liggen.


Ik laat je binnenkort het eindresultaat zien. Maar ik ben nu al enthousiast. We willen er een leuke foto van de kinderen op gaan maken met een leuke tekst erbij. Ik weet zeker dat ze dit cadeau erg zullen waarderen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Welkom!

Mijn doelen voor dit jaar