maandag 29 januari 2018

Bamboe tandenborstel

Ken jij hem al? De humble tandenborstel? We poetsen elektrisch en de tandenborstelkopjes waren op. Tja, dus niet meer die. Plastic. Hoeveel gooien we er wel niet van weg in een jaar en wat gebeurt daar eigenlijk mee. Onlangs was nog in het nieuws dat plastic scheiden niet goed gaat. Niet alleen is het plastic vaak niet goed te gebruiken voor het recyclen er komt ook steeds meer en meer plastic op onze planeet. Denk maar aan al het plastic in de zee, wat dieren nu ook op eten. Eigenlijk als je om je heen kijkt zie je steeds meer plastic overal.

Ik wil er langzaam aan steeds minder van gebruiken. En als ik het gebruik, dan wil ik het jarenlang gebruiken. Als je op mijn blog aan de rechterkant kijkt zie je dat ik twee blogs volg die hier mee te maken hebben. Zero waste en leven zonder afval. Daar staan heel veel tips op, hoe je dit kunt doen.
Voor nu, ben ik alweer een stapje verder met mijn goede voornemens.

Nog mooier aan de Humble Brush is dat je kinderen in derdewereldlanden helpt hun mond goed te verzorgen. Wij hebben het geluk dat we op een plek wonen waar het doodnormaal is om je tanden te poetsen, er zijn helaas genoeg plekken waar dat niet het geval is, waar mensen geen geld hebben voor iets simpels als een tandenborstel. Humble Brush werkt samen met organisaties die geloven dat niemand zou moeten leven zonder de meest simpele voorzieningen om mondaandoeningen te voorkomen. Elke Humble Brush die verkocht wordt helpt kinderen in nood om deel te nemen aan een preventief mondverzorgingsprogramma.
De Humble Brush is op meerdere plekken online en offline te koop voor zo’n €3,50. Dat is natuurlijk wel wat duurder dan een normale tandenborstel, maar voor mij het geld dubbel en dwars waard.
(Aldus Cynthia van haar blog op Cynthia.nl. Zij testte dit product.)
En jij, hoe zorg jij ervoor dat je zelf minder plastic afval veroorzaakt?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Welkom!

Mijn doelen voor dit jaar