maandag 13 november 2017

De kringloop

Ik ben een fan van de kringloop. Dat was ik eerst eigenlijk niet, maar dat ben ik wel geworden. Ik dacht lange tijd dat nieuw veel beter is, maar inmiddels weet ik wel beter. Ik wil bewuster leven en inkopen doen en goed nadenken over wie ik mijn geld wil geven. Wie verdient het? Ik heb liever goede duurzame kleding, dan kleding van slechte kwaliteit voor een prikkie. Ook vermaak ik liever kleding of neem ikhet van iemand anders over. We hebben al genoeg spullen in deze wereld, laat ik er niet onnodig meer van gebruiken. Sinds dit jaar maak ik dan ook dankbaar gebruik van http://www.krijgdekleertjes.nl

Toen we maar een salaris hadden, 4 jaar geleden toen mijn man met zijn studie begon, moesten we creatief omgaan met onze middelen. En al gauw besef je, dat je ECHT NIET alles nieuw hoeft te hebben. Bij de kringloop vind je tegenwoordig echt alles en mensen gooien zo snel iets weg, dat het soms ook nog zo goed als nieuw is.

Spullen wegbrengen naar de kringloop, dat deed ik al wel regelmatig. Afgelopen jaar zelfs bijna dagelijks toen ik mee deed met een uitdaging om heel veel op te ruimen in huis.
 Elke dag deed je een item meer uit je huis, een maand lang. Het was een echte sport en ik ben geschrokken van de hoeveelheid aan spullen die je 'wel even verzamelt' of 'waar je denkt nog wat mee te gaan doen'.Dus, elke keer als ik naar de kringloop ga, neem ik ook iets mee uit huis wat weg mag.


Deze week heb ik een leuke vondst gedaan. Een vloerkleed van het merk lief!, voor in de kamer van onze zoon voor 1 euro. En een knutselpakket. Allemaal prikkaarten, met een prikker erbij en een matje. Voor....50 cent!

Ik vind het fantastisch om gewoon rond te kijken in de kringloop en soms heb je opeens weer iets leuks. Ik maak altijd wel de afspraak met mezelf dat ik het meteen moet kunnen gebruiken.Zo fotografeerde ik elke dag wat ik weg deed bij de opruimchallenge).  Als je het spel ook wilt spelen met iemand kijk dan op:
1 opmerking:

  1. Ik zie de kringloop als uitje. Onlangs vroeg één van m'n zoons: wat gaat u kopen bij de kringloop? Ik heb 'm uitgelegd dat je nooit van tevoren weet wat je gaat kopen en dat het juist daarom zo leuk is.

    BeantwoordenVerwijderen

Welkom!

Mijn doelen voor dit jaar