dinsdag 17 april 2018

De douche timer

Sinds kort hebben we een douche timer in de douche hangen. Het is niet zozeer dat je per sé 5 minuten maar mag douchen, want zo lang is de tijd op de zandloper die je omdraait. Maar, het gaat bij ons om een stukje bewustwording. In het verleden douchte ik vaak tussen de 10 tot 30 minuten per dag. Dat was ik zo gewend, van thuis uit.


Nou-geloof me- als je kleine kinderen hebt, douche je niet meer elke dag en zeker niet zo lang. In het begin was ik al blij dat ik even snel onder de douche kon staan. 
Inmiddels douche ik wel weer bijna elke dag of om de dag. Even snel douchen in de ochtend vind ik nog altijd het lekkerste! Maar, vaak zijn de kinderen eerder wakker dan mijn wekker gaat of ... ze worden net wakker. En dat doucht toch niet zo lekker met een huilende baby op de achtergrond. Dus, nu douche ik meestal in de avond, net nadat we hen naar bed hebben gebracht. 

Sinds ik de douche timer heb vind ik het wel leuk om te zien hoe lang ik per keer douche. Want ook minder douchen is een besparing voor de portemonnee en het milieu.

Meer tips? 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Welkom!

Mijn doelen voor dit jaar