donderdag 22 maart 2018

Weekmenu week 13

Ik ben voor de tweede keer gaan winkelhoppen. Ik heb deze week besteld bij Albert Heijn en we halen de boodschappen op bij een pick-up point in de buurt.
Ik maak er geen geheim van dat ik het heerlijk vind om online de boodschappen te bestellen. Dan weet je precies wat je uit gaat geven en je kunt bij sommige supermarkten gelijk de boodschappen voor het recept in je mandje mikken. Ideaal.
Iets waar ik de laatste tijd tegen aan loop is dat ik op den duur mijn plastic verbruik flink wil gaan verminderen. Ik begin heel klein, maar je kunt er de klok op gelijk zetten dat ik aan het eind van het jaar deze gewoonte wil gaan aanpakken. Waarom? Omdat je ontzettend veel plastic verpakkingen tegen komt bij het online bestellen. En je kunt daar bijna niet omheen. Vorige week heb ik voor de gein eens gekeken bij EkoPlaza. In Amsterdam hebben ze zelfs een winkel zonder plastic verpakkingen. Maar wat is die winkel dúúr.

Soms denk ik wel.... gaat dat lukken, minder plastic verpakkingen maar binnen mijn weekbudget blijven? Of moet ik mijn weekbudget dan toch wat omhoog gaan schroeven?
Voordeel is nu dus dat ik binnen het weekbudget kan blijven en toch de luxe heb van het thuis laten bezorgen of in de buurt ophalen. Ik hoef niet met de kinderen te slepen met boodschappen maar kan die tijd op een andere manier invullen.
Het zal een uitdaging worden om te blijven rondkomen van een weekbudget, maar wel te gaan kijken naar alternatieven. Meer boodschappen in karton i.p.v. plastic kan al een goede stap zijn.
Wie heeft hier ervaring mee? Bij bloggers die in plastic minderen lees ik nooit iets over goedkoop winkelen.

Tot zover mijn gedachtengang...
Ik deel wederom met jullie, onze weekrecepten voor de komende week:
(als je op de naam klikt van het recept kom je gelijk bij de ah recepten pagina en kun je het ook zelf maken).

Hongaarse goulashsoup
Erwtensoep van Mar
Sambal goreng telor
Kip tikka met avocado en komkommer
Paddenstoelenrisotto
Pasta met notenroomsaus
Gehaktkorma met boontjes.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Welkom!

Mijn doelen voor dit jaar