zaterdag 17 maart 2018

Tweedehands....alwéér!

Gisteren blogde ik ook al over iets wat we tweedehands hebben gekregen. De kast links in de hoek staat nu en de oude kast is weg. Mijn dochter is er helemaal blij mee. De andere kleine kast, naast de stoel hadden we van de week ook gratis opgehaald. En zo zie je maar, je kunt echt véél doen met minder als je maar goed zoekt.

Vandaag haalde mijn man nog iets anders op en ook dat stond op onze kluslijst voor dit jaar. We wilden weer andere stoelen halen. We hebben altijd 4 stoelen staan, maar ze zijn wel verschillend.
Dat is gekomen toen we onze oude ronde tafel weg deden, omdat we een andere tafel kregen van Oma & Opa. Daar zaten alleen nog geen stoelen bij en we hadden ook onze stoelen weg gedaan. Omdat we toen nog met zijn drieën waren, vonden we twee grote stoelen wel prima. Ik had toevallig twee hele leuke gevonden (witte die er nog staan). Pas later, vonden we het toch wel handig voor de visite om iets meer te hebben... dus haalden we er twee andere stoelen (voor 10 euro) bij van iemand die ze weg deden, omdat er een lelijk plekje op zat. Dat lelijke plekje is nu 2 jaar later, iets meer dan een lelijk plekje geworden...kijk maar:

... en omdat de baby ook aan de stoel begint te happen en het dus blijkbaar wel erg gemakkelijk er begint af te komen.. besloten we het proces wat te versnellen. Op internet bood een vrouw via marktplaats twee stoelen aan, omdat ze er zes had en dat vond ze wat veel. Ze verkocht ze voor 15 euro samen. 

Nou ... de "before and after" foto's:


We kunnen weer een aantal jaar verder hiermee en ik vind het gezellig staan. Het tafelkleed heb ik eerder dit jaar vervangen. We hadden eerst een grote landkaart als tafelkleed, maar dit oogt rustiger en het is super praktisch. Gemakkelijk schoon te maken met een natte doek. We zitten best vaak aan de eettafel en ook het knutselen samen is handig met een peuter. Ik leg er wel een placemat op, maar als er een keer wat op de tafel vastplakt of wordt getekend, haal ik het er zo weer af. "Het is hier geen museum", zou een  (o ja, dat is nu ex-)collega van me zeggen :) Leef...geniet...! 

2 opmerkingen:

 1. Bedankt voor je lieve reacties op mijn blog. Zodoende kwam ik even bij je buurten :-)
  Wat ontroerend dat je dit blog aan je moeder hebt opgedragen. Je eethoek ziet er weer mooi uit, geeft inderdaad een rustig beeld met dezelfde kleur stoelen. Zo kunnen jullie weer een paar jaar vooruit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Altijd leuk om andere blogs te lezen. Ik ben een beetje verslaafd er aan nu ik het bloggen heb ontdekt, moet ik eerlijk bekennen. Mijn moeder vulde de ruimte altijd met haar aanwezigheid. Nu ze niet meer hier is, merk je nog sterker wat ze allemaal heeft gedaan en waar ze voor stond. Super creatief, een tikkeltje perfectionistisch, maar uiterst zorgzaam en altijd in voor iets nieuws. Kortom, zij ...en ook haar moeder, konden de wereld wel aan. Ik hoop dat ik met mijn blog...en een beetje van haar gedachtegoed..ook anderen weer inspireer door meer te kunnen doen met minder als het moet, creatief te zijn, open te staan voor ideeen van anderen en nieuwe contacten opdoen, overal..altijd. Dus, wees welkom !

   Verwijderen

Welkom!

Mijn doelen voor dit jaar