dinsdag 27 februari 2018

Je persoonlijke gegevens invoeren voor een aanschaf op internet

Deze week zag ik weer een aflevering van VPRO tegenlicht. Het ging over webwinkels. De winkels in dorpen,maar ook steden verdwijnen steeds vaker uit het straatbeeld. Daarvoor in de plek komen alleen de zeer grote winkelketen of speciaalzaken. Uiteindelijk zal alles toch wel op internet gaan plaatsvinden.
 Wij hebben alles tweedehands,maar wat kun je een hoop nieuw spul kopen als je een kindje verwacht!!


Een grote webwinkel uit China is bij veel mensen favoriet door de lage prijzen. Maar waarom is het dan zo laag? Dat vraag ik me dan altijd af.
Ik heb nog nooit iets bij Ali expres gekocht,maar mocht je het wel doen kijk dan eens naar deze aflevering: je zult wellicht elders gaan winkelen......

https://www.vpro.nl/programmas/tegenlicht/kijk/afleveringen/2017-2018/Shoppen-volgens-China.html


Eigenlijk schaf ik zelf ook best regelmatig wat aan op internet. Ik koop de luiers bij bol en mijn boodschappen bij picnic.
Elke keuze die jij maakt, ook al gaat het maar om een persoon, heeft een effect op de wereld.
Ik ga maar eens overdenken of ik mijn aanschaffen niet op een andere manier beter kan doen......als ik wil dat de winkels niet uit het straatbeeld verdwijnen en ook kleinere zaken het zullen redden.
En hoe sta ik dan tegenover alle prijsvechters en mensen, die net als ik leven met een budget en daardoor soms genoodzaakt zijn om een goedkopere versie van iets aan te schaffen.
Is het wel slim... Steeds minder willen uitgeven aan onze basisbehoefte, zoals eten...?

Hoe denk jij hier over?

2 opmerkingen:

  1. Ik heb deze documentaire ook gezien,maar de informatie daarachter vond ik erg verontrustend en deed mij erg aan het bekende boek van George Orwell 1984 denken.Begin jaren zestig las ik dat al,en het wordt steeds meer bewaarheid,eng.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het is denk ik goed om je brwust te zijn wat je koopgedrag in werkelijkheid betekent..

    BeantwoordenVerwijderen

Welkom!

Mijn doelen voor dit jaar