donderdag 18 januari 2018

Het succes van de kringloopwinkel

Vandaag was ik aan het kijken naar een aflevering via uitzending gemist. Ik was ontroerd.
Het was hartverwarmend om te zien. Wellicht heb je het zelf ook een keer bekeken, maar voor wie het ook wilt zien het is echt de moeite waard:
klik hier


Die spullen die wij binnenkrijgen is het middel om ons doel te bereiken. En eruit halen wat er in zit, vooral het beste in ons...
Daar sluiten ze de aflevering mee af.
Een kringloop is niet alleen een winkel waar je tweedehands spullen kunt halen, maar
....er zijn mensen die uit een diep dal komen die worden geholpen om hun zelfvertrouwen weer te krijgen.Het is een klein dorp waar het menselijke contact en het geven om elkaar belangrijk is en het is leuk voor demente bejaarden om weer op te bloeien met de spullen die ze herkennen uit hun tijd. Bijzonder ook om het verhaal van de Syrische man te horen. Hij vertelt dat je in het AZC niet makkelijk in contact komt met Nederlanders en de Nederlandse cultuur en dat hij om die reden blij is om 2 a 3 keer per week bij de kringloop te kunnen werken.

De kringloop waar wij wel vaker heen gaan steunt met de verkoop van de spullen ook veel goede doelen en dat vind ik ook wel een fijn gevoel.

Dus doe je een keer iets weg? Breng het even naar de kringloop.
En weet je niet waar je er een kunt vinden?

Bezoek dan even deze site en klik hier

2 opmerkingen:

  1. Ik heb de serie ook bekeken, vond het mooi om de verhalen achter de mensen te mogen horen. Zelf koop ik graag in de kringloop, en breng ik er ook graag weer goede spulletjes die niet meer gebruikt worden naar terug. En inderdaad breng ik dan mijn spulletjes bij voorkeur naar een kringloop die ofwel schenkt aan goede doelen ofwel een sociaal vangnet vormt voor mensen die (om welke reden dan ook) wat verder van de arbeidsmarkt staan en wel wat hulp kunnen gebruiken.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Vandaag toevallig ook in het regionale nieuws! https://www.rtvutrecht.nl/nieuws/1717236/topdrukte-bij-utrechtse-kringloopwinkels-we-zijn-al-aan-het-stapelen.html

      Verwijderen

Welkom!

Mijn doelen voor dit jaar