donderdag 9 november 2017

Welkom

Hallo!
Leuk dat je op mijn blog komt kijken. Ik begin aan een leuke en spannende periode. Ik heb besloten om mijn baan op te zeggen vanaf 1 januari 2018 en mij te gaan richten op het thuisfront.
We hebben een dochter van 3 jaar en een zoon van 7 maanden.

Ik wil enkele doelen stellen voor in de periode dat ik zelf niet werk.
Deels omdat ik het leuk vind om meer te doen met minder. Maar daarnaast wil ik bewuster leven en mijn kinderen leren hoe ik vind dat je bewust omgaat met de middelen op onze aarde. Ik volg al geruime tijd blogs over consuminderen, zelf spullen maken, zelfvoorzienend leven, leven met een klein budget, buiten leven, en nog veel meer

Dus:
-We gaan leven van een budget van 100 euro per week. Hier in zitten onze kosten voor: eten, schoonmaakartikelen, cadeautjes, kleding van de kinderen en uitjes. 
-kleding probeer ik zoveel mogelijk te ruilen of te maken.
- we doen nu heel veel met de auto, maar ik wil proberen hem vaker te laten staan en meer te gaan fietsen (dus...fietskar of iets dergelijks aanschaffen).
-in deze periode proberen bewuster onze afval te verminderen. Ik heb nu de tijd om uit te vogelen hoe je dat het beste kunt doen.

Het lijkt me heel leuk om zoveel mogelijk ideeën uit te wisselen met anderen.


Leuk dat je meeleest! Laat ook weten hoe jij het aanpakt?

Groeten,
"Catootje"

2 opmerkingen:

 1. Nou, iemand moet de eerste zijn die reageert onder dit bericht, toch? Laat ik dat maar doen dan ;-).
  Ik ben ook thuisblijfmoeder. Niet voor tijdelijk, maar het liefst voor zolang de kinderen het nodig hebben. We hebben 4 zoons, de oudste is 10, de jongste 7 maanden. Ik ga je volgen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gezellig! Ik ben erg benieuwd hoe jij het allemaal doet. Vooral de aandacht die je je kinderen nu kunt geven is goud waard. Ik zie mijn dochter nu zo veel en het doet ons allen goed. Ook het feit dat ik mijn zoon nu nog steeds met gemak borstvoeding kan geven vind ik heel fijn. Geen gestress.

   Verwijderen

Welkom!

Mijn doelen voor dit jaar